Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

city of wine χικ...και ασε τους δικούς μας να πίνουν ούζα!



Ο Frank Gehry γνωστός για την δημιουργία του guggenheim museum της Νέας Υόρκης, έχει σχεδιάσει ένα απο τα πιο παράξενα και όμορφα κτήρια στο κόσμο. Και ενοείται θα ήταν στην Ισπανία! Αυτό που λατρεύω στους Ισπανούς είναι οτι έχουν κάποια απο τα πιο παράξενα κτήρια σε μερικές απο τις πιο μικρές πόλεις τους, δεν αναλώνουν την αρχιτεκτονική τους έμπνευση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως το city of culture of Galicia στο Santiago de Compostela, η το Ισπανικό Guggenheim στο Bilbao (και ναι ακόμα εμείς δεν έχουμε μουσείο μοντέρνας τέχνης στην Αθήνα).



Το city of wine είναι ένας χώρος ανάμεσα σε αμπελώνες που περιλαμβάνει πέρα απο αναπαλαιωμένα κτήρια του κτήματος ένα κτήριο που με λίγη φαντασία παρομοιάζεται με μια σταφυλιά που βγαίνει απο την γη. Πέρα απο τα κεντρικά γραφεία ενός τοπικού παραγωγού κρασιού περιλαμβάνει ξενοδοχείο και spa. Ενα μασαζάκι με μούστο πολύ θα το γούσταρα.







ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ babis vovos ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

9 ξετσίπωτα πλάσματα απάντησαν:

b|a|s|n\i/a είπε...

νομίζω ποτέ δεν πρόκειται να δούμε στην ελλάδα κάτι τέτοιο. και η βαρκελώνη είναι γεμάτη πολυκατοικίες αδιανόητες. που ναι. κατοικούνται από κοινούς θνητούς.

the boy with the arab strap είπε...

απιστευτα ομορφα , εμπνευσμενα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Jesus...
Συμφωνώ μόνο στο εξής :
Eίναι πολύ κρίμα που δεν έχουμε ένα ΜΟΜΑ ή ένα Guggenheim στην Αθήνα. Χάνουμε τόσο απίστευτο γέλιο! (είμαι τυχερή που δε με πετάξαν με τις κλωτσιές κι από τα δύο στο ταξίδι μου στη Ν.Υόρκη, κι εννοείται πώς θα ξαναπάω γιατί διασκέδασα αφάνταστα, τέτοιο γέλιο ούτε ο καλύτερος Δαλιανίδης!)

Ανώνυμος είπε...

fantazesai omws ayrio methavrio na erxontai oloi edw na doune ta erga tou vovou?
opws pame emeis barca na doume gaudi?

G Spot Unveiled© είπε...

Syggnwmi exeis skeftei,oxi exeis skeftei ti tha ginotan an ksepetagwtan sto istoriko kentro tis Athinas kati tetoio? i apolyti katakravgi kai lyssalees mazes fanatikwn syntiritikwn na speusoun na to gkremisoun...
Sto Messologgi pantws tha kolage ganti--mi rwtas giati :P

Mouseio of modern art omws tha apoktisoume en kairw kai malista sto istoriko ergostasio fix...aaaa den exeis enimerwthei orthws :P

Sygxaritiria pantws,kai therma kiolas, pou grafeis to ktirio me itta...fainetai pws o Mpampiniwtis einai symvoulos sou--Evge kai mpravo ^_^

Cheers

xipasmenos είπε...

basnia όταν φτιάχναν την γοτθικί συνοικία στη Βαρκελώνη, εμείς είχαμε τουρκοκρατία!!!

~~~~~~~~, είναι πανέμορφα οντως!

σακαφιορα μόνο εσύ!!! Και αν ζήσω να δω τουρίστες για να δουν babis θα ψοφήσω!!

G, εσύ ξέρεις πόσα χρόνια τώρα ανοίγει το μουσείο στο Φιξ; Γνωρίζω που θα ανοίξει, αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια τώρα!!! Στην ευρώπη υπάρχουν μουσεία μοντέρνας τέχνης σε κάθε μεγάλη πόλη!! Εδω τα μουσεία μας είναι μονο για νεκρούς και περασμένα μεγαλεία....λίγο τώρα ρε πούστη μου θέλω.......Να πηγαίνω κ γω για ραντεβού με την πόλη μου όπως πάει και η Carrie στο Guggeheim στην τελευταία σεζόν του sex&the city!!!!! (skase sakafiora)

Θράσος είπε...

Εξαιρετικό, αν και το ζαλίζει το μάτι.
Εμείς, εδώ έχουμε μόνο μας πρόβλημα την κατασκευή γηπέδων για ποδοσφαιρικές ομάδες και την ανέγερση εμπορικών πολυκαταστημάτων για μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ο καθένας και ο πολιτισμός του

BLUEPRINTS είπε...

πες τα χρυσόστομε, αλλά και να τα πεις ποιος τα ακούει (είναι κι οι μίζες βλέπεις...)

mahler76 είπε...

και του μπάμπις και του Γκέρι (αυτό δε το τελευταίο) μαλακίες είναι αλλά οκ το 2ο δείχνει και καλύτερο στη φάτσα.