Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Αποσυμπίεση τώρα

Μου πήρε ένα μήνα αλλά τα κατάφερα και επανήλθα σε ρυθμούς Ελλάδας. Πάντα όλοι μου λέγαν οτι το Λονδίνο μου πάει πολύ και οτι είναι η πόλη στην οποία θα έπρεπε να μένω. "Μαλακίες" έλεγα εγώ, εδώ προτιμώ Αθήνα απο Μιλάνο, σιγά το Λονδίνο.

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ.

Ο κόσμος είναι απίστευτα ευγενικός, αλλά ευγενικός παντού και στα πάντα. Η αστυνομία (ναι μέχρι εκεί έφτασε η χάρη μου) μέχρι και οι υπάλληλοι του μετρό είναι ευγενικοί σε σημείο που σε εκνευρίζει.

Θα τα πάρω από την αρχή για να μην τα μπλέξω.

Day 1

Shopping shopping shopping

Ξεκινήσαμε πρωϊ πρωϊ, καφέ απο starbucks και oxford street στην οποία κάπου στα μισά είχα ήδη ξοδεψει ένα αρκετα σεβαστό ποσό χρημάτων. 2 ονόματα θα πω και να τα θυμάστε top shop & urban fitters, δεν υπάρχουν αυτά τα μαγαζιά. Φοβερά ρούχα, ότι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το ΔΙΚΟ σου στυλ. Φοβερή ποιότητα, φοβερα, φοβερά......έχω ήδη στείλει mail στο topshop με όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν και στην Αθήνα.



Αφου με λίγα λόγια είχα και τα 2 χέρια να κουβάλε αρκετές τσάντες και αφου τις 2 φίλες μου τις είχα εκνευρίσει αφου κουβαλάγαν απο 3 η κάθεμια, και αφού ο κακόμοιρος ο Νίκος φορτωμένος και αυτός (ως str8) προσπαθούσε να καταλάβει πως γίνεται να τα χρειάζομαι όλα αυτα (dot σε έπερνα να του εξηγήσεις αλλά δεν το σήκωνες), ξαφνικά σε ένα κάθετο της regent str την είδα, σαν όνειρο...............ΤΗΝ FLAGSHIP BOUTIQUE ΤΗΣ VIVIENNE WESTWOOD......φωτογραφίες, δάκρυα, χαρά.....μπήκα μέσα και ένιωσα άλλο αέρα......δοκίμαζα ρούχα σε ένα δοκιμαστήριο 5 τμ με καναπέ vivienne westwood.....πήρα παντελονάκι, μπλουζάκια, γραβάτα, ζακετάκια.......ξέρεις λίγα πράγματα γιατί θα πήγαινα και στο the worlds end στο camden που είναι το πρώτο μαγαζί που είχε ανοίξει με τον mclaren εποχής sex pistols........

ντοκουμέντα

Όλο χαρά και γω, ψάχναμε να βρούμε το belgo να φάμε μυδια με τηγανιτές πατάτες κάπου στο soho, και.........................μου κλέβουν πορτοφόλι με ΟΛΑ μου τα λεφτά, ταυτότητα, δίπλωμα, πιστωτική. Με λίγα λόγια στο άσσο, και δεν είχα προλάβει να πάω στην 2η μπουτίκ της vivienne westwood.....

i said wtf, shit happens....πήγαμε φάγαμε, μετά στην αστυνομία να δηλώσω κλοπή, αλλά όλο χαρά και κέφι. Οχι θα αφήσω να μου χαλάσουν οι διακοπές....οκ 600 λίρες ήταν αυτές αλλά δεν θα καταστρέψω ένα 4 ήμερο (που τελικά έγινε 5 ήμερο για να μου βγάλει η άχρηστη πρεσβεία χαρτιά να επιστρέψω lucky me).

Tις υπόλοιπες μέρες θα τις πω περιληπτικά.

tate modern....με ψάχναν, είχα απλά πάθει σοκ. Έκανα μια σοβαρή κατάθεση και κει σε βιβλία και διάφορες μαλακίες.



covent garden...........μια εικόνα χίλιες λέξεις...........ένα muffin μια dot λιποθυμάει

Dot μου είσαι καλά; Ναι δεν ήταν ψέυτικα και καταβόχθρισα αρκετά χαριτωμένα πολύχρωμα κεκάκια σε αυτό το ροζ μαγαζάκι!!!!!!!!! Για να σε αποζημιώσω όμως δες που έφαγα κρέπα στο Κάμντεν.....(απο την σύγχυση έτρεμα λίγο, άσε που μια μέρα πριν είχα πάθει και μια ελαφρά τροφική δηλητηρίαση απο Ινδικό και με το ζόρι περπάταγα)
Επιτέλους στο Λονδίνο είδα και απο κοντά street art του space invader....!!!!!!!!




Στην πρώτη ψάχνω την επόμενη μέρα μπας και παρελπίδα ίσως δεν είχα ψάξει καλά για το πορτοφόλι, αλλά ποιος νοιάζετε φορούσα vivienne!!!


Το παρόν ποστ έχει κοινωνικό μνμ, μη είστε μαλάκες σαν και μένα και αφήνετε λεφτά στο πορτοφόλι!!

Πολλά πράγματα που δεν θυμάμε, μια vintage καπαρντίνα YSL απο το Portobello, το καλύτερο sushi bar ever στο Notting Hill που ήταν πιο φθηνό απο οποιοδήποτε στην Αθήνα, τα ακουστικά για το ipod τα οποία είναι μύγες που μπαίνουν στο αυτί σου τα οποία ευθύνονται για πολλά περίεργα βλέματα αηδίας στην Αθήνα!!!

Αλλά πάνω απ όλα η παρέα των πιο καλών φίλων που θα μπορούσα να έχω μαζί σε αυτό το ταξίδη!!!! Γιατί δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτούς!

9 ξετσίπωτα πλάσματα απάντησαν:

ProFyLaKtiKo είπε...

topshop rulez! και σε άλλες πόλεις!

p.s. Θα μου χαρίσεις αυτή την τσάντα panam?

Ανώνυμος είπε...

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Μην τον ακούτε!
Οι Άγγλοι είναι ο πιο τρισάθλιος λαός που υπάρχει. Είναι στο σύνολό τους αγενείς και ηλίθιοι (μάλιστα έχει βρεθεί κι ένα αρχαίο κείμενο/γράμμα που γράφει κάποιος σε έναν φίλο του να μην πάρει ποτέ άγγλο για δούλο γιατί είναι βλάκες και άχρηστοι). Ακόμα και στην περίπτωση που συναντήσετε Αγγλο ευγενικό, σίγουρα θα κρύβει κάποια κακεντρέχεια.
Τα ψώνια, αν εξαιρέσεις μόνο κάποιες μπουτίκ που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, κατά τα άλλα είναι ίδια (μην πω ότι τα δικά μας είναι και καλύτερα).
Το φαϊ εννοείται πως είναι αίσχος, οι άγγλοι τρώνε μόνο ψάρια και πατάτες (βραστές, τηγανιτές, ψητές, ίσως και ωμές!)
Το μόνο που αξίζει να φας στην Αγγλία είναι ξένη κουζίνα και ιδίως κινέζικο και ινδικό.

Σε συμπονώ για το πορτοφόλι και ελπίζω αυτό να σου έγινε μάθημα και την επόμενη φορά να πας σε περισσότερα ενδιαφέροντα μέρη όπως πχ Νέα Υόρκη για ψώνια (γαμώ τις κατάρες?)

Naf είπε...

αχ με εκανες περίφανη που ¨σήκωσες¨ την Vivienne!!!oh i miss London.....
Συγνώμη τα muffins ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ??????εεεεε??
...πάμε να φύγουμε dot!

xipasmenos είπε...

Προφυλακτικούλι μου, είχα δει τον πιο ωραίο γκόμενο στο μετρό Αθήνας και φορούσε αυτή την τσάντα αλλά πιο used, και φαντάσου σκέφτηκα "χέσε το γκόμενο θέλω αυτή την τσάντα" Πάω Λονδίνο και τσουπ την βλέπω!!! Οπότε....
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΩ

σακαφιόρα, απλά δεν ξέρεις τι λες!!! Αλλά απο γυναίκα που της αρέσουν τα αμπερκρόμπι και του φίτσουλα δεν περίμενα κάτι καλύτερο!!

ναφ μου, έβαλα 20 στην βαλίτσα, αλλά ούτε μέχρι τον εθνικό εναέριο χώρο της Γαλλίας δεν έφτασαν!!!

One Happy Dot είπε...

Mmmmmust haaaave muuuuuuffin (dot σε κατάσταση zombie κινείται πρός Xipaki ο οποίος τρέχει να την αγκαλιάσει αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι το μάτι της έχει γυαλίσει και υποχωρεί ήσυχα ήσυχα!)
Θα κορνιζάρω την φωτο η οποια δικαιωματικά μου ανήκει! me me me mine mine mine!!!
Επίσης...φίλε Νίκο...δεν αγοράζουμε ποτέ κάτι που δεν χρειαζόμαστε! Αγοράζουμε πάντα ότι κρίνουμε απαραίτητο!
:)

sikia είπε...

Απαιτούμε περισότερες φώτο!!!

Ανώνυμος είπε...

TopShop ΓΑΜΑΝΕ!
δεν μπορει να εισαι τοσο στυλατος γκομενος ρε πουστη μου!
οχι δνε μπορει!
Η τσαντα PANAM απλα ΓΑΜΕΙ!

PETRITO ZEZUS είπε...

2 things:

A. H Classical vitrina tis Vivienne ( Rockin! )

B. H Turbin Hall tis Tate.

Lucky You!

apparos είπε...

Αξέχαστη εμπειρία από πολλές σκοπιές! Χαχα, we want muffins