Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

FuturaΉταν λίγους μήνες πριν που βρέθηκα με την misirlou oubliez mon cheri a tout a l'heure σε ένα φιλικό σπίτι στο οποίο απαγορεύεται να τραγουδάς να βρίζεις και να πίνεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο αναλωθήκαμε στα νέα (των 8) μας και μετά μου έθεσε, με κυρτό στα δεξιά κεφάλι, μισόκλειστο αριστερό μάτι, και τεντομένο δείκτη, την εξής ερώτηση......


Εσύ κάνεις όνειρα, όπως αυτά που κάναμε μικροί;


Τι; Να αποκτήσω το train 2000 xclusive μαζί με τις ράγες του και ένα γεφυράκι;


Όχι χαζέ, μου απαντάει. Αν κάνεις όνειρα για το μέλλον του κόσμου, θυμάσε που σκεφτόμασταν όλα τα παιδιά οτι το 2000 θα έχουμε αυτοκίνητα που θα πετάνε στον αέρα, και οτι θα είχες εξοχικό στην Αφροδίτη.


Και όντως μικρά που ήμασταν και ζούσαμε στο έπακρο την ανάπτυξη της οικιακής, ψυχαγωγικής τεχνολογίας με τέτοια ταχύτητα, φανταζόμασταν διαφορετικό το κόσμο τώρα. Κάπως στα τις πόλεις στο 5th element. Γιατί σταματήσαμε να σκεφτόμαστε το μέλλον; Γιατί η φαντασία μας αναλώνεται μόνο στις ιστορίες συνωμοσίας που μπορεί να παίζει ο γκόμενος, και τι κρύβει το τηλεφώνημα απο έναν "φίλο" του; (Ναι είμαι καρκίνος και παρανοϊκος).


Οπότε αφού σε αυτό το πάρτυ δε μπορούσαμε να μεθύσουμε, να τραγουδήσουμε, να βρίσουμε, και επειδή χωρίς μπινελίκια, ποτό, και μουσική σεξ δεν γίνεται, αποφασίσαμε να το κάνουμε μπλογκοπαίχνιδο.


Πρέπει δλδ ο καθένας να γράψει την δικιά του ιδέα για το μέλλον, είτε είναι ένα γεγονός, είτε ένα τεχνολογικό κατόρθωμα. Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας.


Ξεκινάμε.


ΟΤΕπιλογές 2056

Το έτος 2056 ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος θα λανσάρει ένα νέο πακέτο στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Τις ΟΤΕ τηλεμεταφορές, με ένα μικρό πάγιο των 106,763 δραχμών (γιατί τότε όλη η ευρώπη θα ακολουθεί τη νέα μόδα βινταζ που λάνσαρε η misirlou πίσω το 2009, και στα πλαίσια της νέας μόδας θα επανέλθουμε στις δραχμές). Θα αγοράζεις με 78,450 δραχμές την ειδική συσκευή τηλεφώνου (δυστυχώς δεν υπάρχει σε ασύρματη έκδοση) η οποία εκτός απο απλή συσκευή ομιλίας, θα είναι και η συσκευή τηλεμεταφοράς. Κατεβάζεις το ακουστικό στο πάτωμα και πατάς το ειδικό πλήκτρο, ανεβαίνεις στο κρεβάτι και πηδάς στο ακουστικό το οποίο θα σε μετατρέψει σε τηλεμεταφερούμε κωδικοποιημένα σήματα το οποία θα ταξιδέψουν μέχρι την άλλη άκρη της γης σε μια άλλη συσκευή τηλεμεταφοράς η οποία θα σε επαναφέρει στα κανονικά.


Τυχόν προβλήματα κατά την μεταφορά, και μη επαρκής περισυλλογή σημάτων απο το τερματικό, με αποτέλεσμα απωλειών κοματιών του σώματος, δεν είναι ευθήνη του ΟΤΕ.


Έτσι δεν θα χρειαζόμαστε αεροπλάνα, και θα ταξιδεύουμε μέσα σε κλάσματα. Αρκεί να μη μπει κανείς στην γραμμή σου!!


Δίνω πάσα σε misirlou βεβαίως, και σε όποιον θέλει να αφήσει την φαντασία του να γίνει παιδί!!

5 ξετσίπωτα πλάσματα απάντησαν:

xipasmenos είπε...

Μα λίγη φαντασία ζητάω...άντε ξεκινάτε όνειρα!!

PN είπε...

Χαχαχα!!! Καλό! Και το θες και σύντομα βλέπω. Μια χαρά. Άντε να γλιτώσουμε και τα αεροπορικά και τις ατέλειωτες ώρες σε μια πολυθρόνα αεροσκάφους! Μακάριιιι!!!!

One Happy Dot είπε...

Να βρέξει επιτέλους Nutella! Είτε είναι φυσικό φαινόμενο είτε είναι με τεχνητά μέσα ας ρίξει καντάρια Nutellas και ας υπάρχει ενα αυτόματο μασινέρι που με 2 δραχμές να βγάζει μικρά κιούτικα κουβαδάκια με καπάκι για την αποθήκευση και ασφαλή μεταφορά του εδέσματος! Δεν είναι χαϊ τεκ? Ναι, αλλά δεν θα είναι σούπερ (γ)ουαου? Νιαχ νιαχ!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για να πω τη "κακία" μου, ακόμα και αν εφευρεθεί τέτοια συσκευή το μπουρδέλο ο ΟΤΕ θα είναι ανίκανος να την προσφέρει στουε πελάτες του...

Nikos είπε...

Θυμάμαι και εγώ τα όνειρα του μέλλοντος, τεχνολογική εξέλιξη κτλ που λέγαμε το 2010 πχ θα είμαστε έτσι και τελικά δεν πάμε όσο γρήγορα νομίζουμε.. ή δεν μας πιάνουν εμάς οι εξελίξεις ακόμα :-)

Δεν γίναμε και Ιαπωνία!!!