Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

the knife






Πολλοί απο σας έχουν πάρει χαμπάρι οτι για τους Knife απλά κόβω φλέβες. Ευχαριστώ το Κ. αρχιτέκτονα απο το Rotterdamn που στο στρατό μου έδωσε το ipod και άκουσα για πρώτη φορά το heartbeats.


Oι knife είναι τα 2 αδέρφια Olof Dreijer and Karin Dreijer Andersson και η βάση τους είναι η Στοκχόλμη, Σουηδία. Δημιουργούν απο το 1999 στην δικιά τους δισκογραφική εταιρία Rabid records.









Οι ίδιοι δεν θέλουν να εμφανίζονται σε συναυλίες και βιντεοκλιπ, για αυτό κάθε "εμφανισή" τους είναι ενα visual experience όπως λένε. Σε συναυλίες θα τους δείτε με μάσκες, σε φωτογραφίες με την μορφή ενός κορακιού, και στα κλιπ τους σε όσα δεν είναι animated μπορεί να τους δείτε για κλάσματα δευτερολέπτων σε κάποιο καρέ. Η άποψη τους είναι οτι δείχνοντας τα προσωπά τους χαλάσουν την μαγεία της μουσικής, για αυτό ντύνονται σαν την μουσική του " Occult and dark but at the same time, funny".









Για την βιογραφία τους δεν θα γράψω κάτι άλλο απλά θα σας παραπεμψω στο παρακάτω you tube clip με το βιογραφικό κλιπ "When I found the knife" για το πως ξεκίνησαν αυτο το πρωτοποριακό σχήμα.






















Δισκογραφία:




the knife released 2001







Hannah med soundtrack realised 2003







Deep cuts released 2004







Silent shout released 2006





Πέρα απο τα 4 άλμπουμ έχουν τεράστια ποικιλία σε binyl 7'' & 12'' με διασκευές και bonus κομάτια. Επίσης το deep cuts έχει και μια bonus dvd edition με κλιπ Pass this on, heartbeat, Handyman, NY hotel. Να πω οτι η καλύτερη αγορά που μπορείτε να κάνετε είναι το silent shout visual experience που περιλαμβάνει μια συναυλία τους στο rotterdamn και 11 βιντεοκλιπς, δυστυχώς Ελλάδα δεν θα το βρείτε, μόνο απο την ιστοσελίδα τους που μέσω πιστωτικής σε 3 μέρες θα το κρατάτε στα χέρια σας. Ελλάδα θα βρείτε το Deep cuts dvd και το Silent shout. Στα Μετρόπολις θα τα βρείτε σίγουρα. ΠΡΟΣΟΧΗ θα βρείτε και το Hannah med H soundtrack αλλά προφανώ όλη η παρτίδα είναι λάθος και περιλαμβάει αντι για το αλμπουμ το live. Δυστυχώς τα 2 πρώτα τους άλμπουμ δεν υπάρχουν και δεν τα έχω παραγγείλει ακόμα.





Τα αγαπημένα μου τραγούδια τους είναι:





Hangin'out





Got 2 let U





Take my breath away





Heartbeats





Pass this on





Rock classics





We share our mothers health





Kino





NY hotel (οτι πρεπει για Autumn depression)




Marble House



Silent Shout


I would be delighted if you download and listen to them. Thank you.

Και τα αγαπημένα μου κλιπ είναι:


















































































1o Pass this on. Φοβερό κλιπάκι, αξίζει να το δεις για την τρανσεξουαλ που κάνει playback και η κινηση της είναι so much better than real women. Ο τύπος που χορεύει με την τρανσεξουαλ είναι ο Olof και σε μια στιγμή φευγαλέα δείχνει και την Karin.

2o Silent Shout. Το πιο dark clip τους φοβερό σε συναδιασμό με το τραγούδι σε μεταφέρει τελείως.

3ο We share our mothers health. Απο τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια και κλιπ. Απίστευτη εισαγωγή πραγματικά δεν ξερεις απο που σου ερχετε. Απ εδω εχω πάρει και το avatar μου.

4ο NY hotel. To clip είναι animation απο μολύβι, πρωτογονο για τα σημερινα δεδομένα αλλα μαζί με το τραγούδι σου δίνει μια τόσο γλυκια κατάθλιψη για έρωτες που φυγαν.

5ο Handyman Απίστευτα χορευτικό τραγούδι, και εδώ τραγουδάει καποιος άλλος (είπαμε δεν τους βλέπουμε πουθενα να τραγουδάνε) το σφυρί τα σπάει lol.

6o Kino (live) Αυτό το φοβερό τραγούδι δεν εχει κλιπακι αλλα το ive του είναι φοβερό, σε αυτο το στυλ είναι όλη η audio visual experience συναυλία τους.

7ο Marble House. Το καλύτερο τους βιντεοκλιπ για μένα, φοβερό δεν εχω λόγια. Μονο που το marble house το βρήκα μονο σε remix.

8 ξετσίπωτα πλάσματα απάντησαν:

nikisot είπε...

prwth prwth!!
peritto na sou pw pws exw pa8ei kai egw
8a akousw ta palaiotera kai 8a sou pw !!!
entwmeta3y einai kai se polla dj sets, ena ek twn opoiwn tou tiga (pou latreyw!!)
filia xipaki mou

revqueer είπε...

Γαμάτη η φάση να μη δείχνουν τα πρόσωπά τους! τα τραγούδια θα τα κατεβάσω αύριο!

Wrong Guy είπε...

εεεεε!!

ωραία παρουσίαση!

APSOY είπε...

έχω την εντύπωση, ότι σου αρέσουν οι Knife...
Μην ρωτάς πως το κατάλαβα... πες το ένστικτό:Ρ
:)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Λοιπόν μπορείς να είσαι περήφανος. Εγώ δεν τους ήξερα και τους έμαθα από σένα. Θα πάω και να τους αγοράσω γιατί μου άρεσαν. Άντε και εις άλλα

xipasmenos είπε...

@moody Ειδα το sms το πρωι να γράφεις πρωτη πρωτη και λεω τι έπαθε το χαζο....lol χαίρομαι που σε μυησα στους knife.

@rev Να τα κατεβάσεις είναι φοβερά όλα τα κομάτια και όχι μονο αυτα όλα τους. Αν και θα σου ελεγα να αγορασεις τα 2 αλμπουμ που κυκλοφορουν Ελλαδα αξιζουν.

@mr wrong guy εεεεε!!!!
Ευχαριστω!!! ;)

@apsou Πουλια στον αέρα πιάνεις βρε....

@Pavlos Αντε ρε χαίρομαι που σου αρεσαν, δεν έχω αγαπήσει band πιο πολύ απο αυτο θελω να τους κανω διασημους. Οπως εχω πει good music is to be shared with people.

Keen On Boys είπε...

H Κarin έχει φωνάρα και χαρίζει τα φωνητικά της στο πασίγνωστο & θεϊκό "What Else Is There" απο Royksopp, οπού Bjork-ίζει χαρακτηριστικά..

Tους γνωρίζει προσωπικά ένας σουηδός φίλος μου, (έχουν ηχογραφήσει και δουλειές στο προσωπικό του studio) και τον ψήνω καιρό τώρα να μου δώσει την acapella απο το "What Else Is There" :)

Αχ πουτάνα Σουηδία, έχεις και γαμώ τις μουσικές σκηνές απο house και downtempo/nu-jazz μέχρι τα πιο απίστευτα indie groups

Αγαπάω Σουηδία! Malmo, Gothenburg & Stockholm

Cookie Basher είπε...

Right On!!

Να πω πάντως στην αρχή ότι η φωνή της Karin με ενοχλούσε..στην αρχή, φυσικά όχι πλέον :)